Culinair vakmanschap met sociale impact!

Bij KickStart Food gaat genieten hand in hand met maatschappelijke impact. Wij bieden mensen met een arbeidsondersteuningsvraag een springplank naar succes.Door te kiezen voor KickStart kies je voor topkwaliteit én draag je bij aan betekenisvol werk.

Onze missie, visie & strategie


Missie

    1. Het bieden van kwalitatief hoogwaardige catering met verse, lokale en duurzame producten die een totaalbeleving creëren voor onze klanten.

    2. Het creëren van werkgelegenheid en ontwikkelkansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij kunnen groeien naar duurzame inzetbaarheid en zelfstandigheid.


Strategie

    1. Inclusieve werkgelegenheid

    2. Duurzame bedrijfsvoering

    3. Kwaliteit en innovatie

    4. Groei

    5. Samenwerkingen en maatschappelijke verankering

    6. Organisatieontwikkeling

Visie

  • In 2028 is KickStart Food uitgegroeid tot een toonaangevend en florerend cateringbedrijf in Arnhem en omstreken. We staan bekend om onze:

    • Culinaire kwaliteit

    • Maatschappelijke impact

    • Duurzaamheid

    • Regionale samenwerkingen

    • Inspirerend voorbeeld voor inclusief ondernemerschap

    Klanten kiezen bewust voor ons omdat ze onze missie ondersteunen en weten, zien en voelen dat dit bijdraagt aan een betere wereld.


Governance en raad van advies

Governance

KickStart Food B.V. heeft momenteel één aandeelhouder: directeur en eigenaar Bram Steneker. KickStart Food is op deze wijze georganiseerd:

Raad van Advies

Dat sociale impact een belangrijke drijfveer is, is evident. We vinden het belangrijk om onze missie goed te borgen.

Daarom is onze maatschappelijke missie verankerd in onze statuten. Deze missie is en blijft leidend voor ons als sociale onderneming.
Om de missie te borgen in onze (statutaire) organisatie van zeggenschap, richten we in 2026 een Raad van Advies op.

De Raad van Advies bestaat uit stakeholders van KickStart Food en heeft als taak “het bewaken en borgen van de maatschappelijke missie en doelstelling van de vennootschap zoals in deze statuten is omschreven”.

Doordat de missie is vastgelegd en wordt geborgd via de Raad van Advies, kunnen stakeholders vertrouwen op de continuïteit van de maatschappelijke activiteiten van ons bedrijf.

Impact reports & publicaties

In dit artikel vertelt eigenaar Bram Steneker het verhaal achter KickStart Food

Lees hier onze Theory of Change

Hier lees je ons Impact Report 2023/2024

Hier vind je onze Stakeholdermap

Cijfers/financieel

Financieel beleid

Uitgangspunten:

Herinvestering winst: Van onze winst werd in de afgelopen jaren 80% gereserveerd en aangewend voor maatschappelijke en bedrijfseconomische doelen. Het is ons streven om dit percentage in de komende jaren structureel boven de 50% te houden. Dit principe zorgt ervoor dat ons bedrijf financieel gezond blijft en dat we via herinvesteren onze maatschappelijke missie kunnen blijven uitvoeren. Het resterende percentage winst kanworden uitgekeerd aan de aandeelhouder(s) in de vorm van dividend.

Salariëring: wij hanteren voor salariëring en arbeidsvoorwaarden de Horeca CAO. Elke medewerker is ingeschaald op basis van deze CAO. Hiermee borgen we balans in ons salarishuis en voorkomen we het ontstaan van sterk afwijkende salarissen. Zoals te lezen in de jaarrekening ontvangt de directeur/eigenaar een maandelijkse managementvergoeding, zonder aanvullend recht op vakantiegeld. Voor het vaststellen van de hoogte van deze vergoeding is gekeken naar wat een normaal salaris is in de markt voor iemand in deze functie, rekening houdend met het feit dat de directeur zelf voor zijn pensioenopbouw en zijn AOV zorgt draagt.